Close
Exit

Els articles publicats en aquesta secció són una col·lecció de temes que en algun moment, durant les classes o sessions de consultoria, han sortit i han ajudat a alguna persona o empresa a resoldre algun problema puntual o a canviar el punt de vista sobre alguna àrea. Algunes d’elles les he recopilat d’idees que han aportat els alumnes sobre com han resolt de manera satisfactòria problemes que hem estat tractant.

Un exemple molt interessant és el que va aportar el director general d’una empresa sobre com aconseguir que les reunions comencin puntuals

Un exemple molt interessant és el que va aportar el director general d’una empresa quan parlàvem de com aconseguir que les reunions comencin puntuals. Després de discutir una estona sobre diferents idees, que no havien resolt el problema definitivament, aquest alumne ens va explicar el seu cas. Havien provat diferents mesures per aconseguir puntualitat a l’assistència a les reunions de directiva, sense èxit. A algú se li va acudir posar una guardiola al mig de la sala de reunions i que, per cada minut que s’arribava tard a la reunió, qui havia arribat tard hi posava 1€. Quan hi havia prou diners, es pagava un esmorzar per tothom. És evident que un directiu espot permetre arribar tard deu minuts i pagar 10€ sense que això li suposi un problema econòmic. Les primeres reunions, doncs, semblava que la mesura no tenia efecte. Al cap de poc temps, però, els directius es van adonar que cada cop que anaven a una reunió havien de pagar i acabaven pagant l’esmorzar de la resta. D’aquesta manera es van acabar els retards.

Alguns d’aquest articles donaran trucs o estratègies per resoldre petits detalls que poden fer que alguna cosa funcioni millor, com el cas de l’euro per minut, altres seran senzillament temes de reflexió més genèrics per millorar algun aspecte de la nostra gestió personal o de l’empresa. Sigui com sigui, espero que us siguin útils.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Go top